Θόρυβος στο σπίτι;

Θόρυβος στο σπίτι;

Εξήγηση θορύβου:

Πολλά σπίτια, ειδικά στις πολείς αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με τον θόρυβο ο οποιός συνήθως έρχετε απο την εξωτερική μεριά του σπιτιού ή ακόμα και μέσα απο το σπίτι ή την οικοδομή.

Υπάρχουν 2 τύποι θορύβων:

  1. Κτυπογενείς: Θόρυβοι οι οποίοι προέρχονται απο τον κτύπο κάποιου αντικειμένου σε μία επιφάνεια.
  2. Αερομεταφερόμενοι: Θόρυβοι που μεταφέρονται με τον αέρα π.χ ήχος μιας μηχανής ή ενός αυτοκινήτου

Οι θόρυβοι είναι συνήθως ενοχλητικοί και αν είναι πολύ δυνατοι και με διάρκεια, μπορούν να κάνουν ζημιά και στην ακοή του ανθρώπου.

Λύση ηχομόνωσης:

Υπάρχουν 2 λύσεις του προβλήματος αυτου σε μια οικία:

  1. Επένδυση του τοίχου με γυψοσανίδα και πετροβάμβακα: Σε αυτην την περίπτωση θα πρέπει στον τοίχο που υπάρχει το πρόβλημα να τοποθετήσουμε μέταλλα γυψοσανίδας, πετροβάμβακα πάχους 5 εκατοστών ή και πιο παχύ (αν υπάρχει χώρος) και τέλος γυψοσανίδα. Στην ηχνομόνωση όσο πιο βαρύ πετροβάμβακα επιλέξετε τόσο καλύτερα. (η λέξη βαρύς μεταφράζεται σε κιλά/κυβικό).Δείτε πετροβάμβακες εδώ: https://home-market.gr/product-category/domisi/monosi/petrovamvakes-monosi/
  2. Επένδυση του τοίχου με το DB-BLOCK: Το 2019 η εταιρία Durostick δημιούργησε το Db-block το οποίο είναι σε μορφή πάστας και τοποθετείτε απευθείας στον τοίχο σε πάχος μόλις 3 χιλιοστά.Αφού το τοποθετήσουμε, μπορούμε να το βάψουμε απευθείας ή να το σπατουλάρουμε και στην συνέχεια να το βάψουμε.Το υλικό αυτό μειώνει τον θόρυβο επίσημα κατα 15db και στην πραγματική ακοή κατα 50%.

Οποιον τρόπο απο τους παραπάνω και αν επιλέξετε πρεπει να φροντίσετε να ακολουθήσετε τις οδηγίες των κατασκευαστών για να πάρετε το αποτέλεσμα που πρέπει και να μην πετάξετε τα χρήματα σας.